BURSA / KELES - Davut Zeki Akpınar Yatılı Bölge Ortaokulu

BEYAZ BAYRAK PROJESİ

Milli Eğitim Bakanlığı ile Sağlık bakanlığı arasında imzalanan "Beyaz Bayrak" protokolü kapsamında Bursa'da Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okullarda 2008-2009 eğitim-öğretim yılında  "Beyaz bayrak" ve "Pirinç levha" almaya hak kazanan okulların ödülleri verildi. İmzalanan protokol kapsamında okulları temizlik ve hijyen konusunda teşvik etmek ve okul sağlığının daha iyi düzeye getirilmesi hedeflenmektedir.

İlimiz Osmangazi ilçesi Sadi Etkeser İlköğretim Okulunda yapılan ödül törenine Bursa valisi Şahabettin HARPUT, İl Milli Eğitim Müdürü  Atilla GÜLSAR, Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mete CENGİZ, İl sağlık Müdürü Dr. Özcan AKAN ve diğer il-ilçe yöneticileri katıldılar.     Toplantıda bir konuşma yapan Bursa Valisi Şahabettin HARPUT ödül alan okulları ve yöneticilerini kutlayarak bu çabanın diğer okullar içinde örnek olmasını temenni etti. Bu çabanın öğrencilere daha sağlıklı ve hijyenik okullarda hizmet verebilmek için yapıldığını belirten Şahabettin HARPUT temizlik ve hijyen eğitiminin bütün okullarda titizlikle uygulanmasının önemini vurguladı. Ödül töreninde Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mete CENGİZ, İl Milli Eğitim Müdürü Atilla GÜLSAR, İl Sağlık Müdürü  Dr. Özcan AKAN'da yaptıkları konuşmalarda temizlik ve hijyen konularının önemine değinerek ödül kazanan okulları kutladılar.

Ardından yapılan ödül töreninde Beyaz bayrak ve Pirinç levha almaya hak kazanan okulların okul müdürlerine bu ödülleri verildi. İlçemiz Davut Zeki Akpınar YİBO adına beyaz bayrak ve pirinç levha'yı okul müdürü M.Asım YEGİN Vali yardımcısı Ziya GÜLER'den aldı.

İlçemiz Davut Zeki Akpınar YİBO 2008-2009 Eğitim-Öğretim yılında Beyaz Bayrak almak için müracaatını yapmıştı. 2008-2009 eğitim-öğretim yılında yapılan denetimler sonucunda okulumuz Beyaz bayrak ve Pirinç levha almaya hak kazanmıştır.

İl genelinde beyaz bayrak almak için müracaat eden 77 okuldan 44'ü bu ödülü almaya hak kazanabilmiştir. Beyaz bayrak ve pirinç levha alabilmek için yapılan denetimlerde 100 tam puan üzerinden en az 90 puan almak gerekmektedir. Törende Bursa'daki bütün eğitim kurumlarının önümüzdeki dönemde Beyaz bayrak için müracaat etmesinin zorunlu olduğu da duyuruldu.

Keles ilçesi genelinde ilk "Beyaz Bayrak" ve "Pirinç Levha" almaya hak kazanan okulumuzu gazetemiz olarak kutluyoruz.

Yayın: 10.01.2013 - Güncelleme: 22.01.2024 14:35 - Görüntülenme: 10235